Örömhír Portál

Hiszek! Hogyan tovább?

Ha hiszel Jézus Krisztusban, egy egészen új és személyes kapcsolat veszi kezdetét számodra Istennel. Isten gyermeke vagy. „Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által” Galata 3, 26
Ez az új kapcsolat Istennel állandó és örök. Örökre magad mögött hagytad a „rabszolgapiacot”. Isten nem változtatja meg ígéreteit. A válaszfal véglegesen el lett távolítva, semmi nem választhat el újból Istentől, és az örökélettől. „Mert, aki Krisztusban van, új teremtmény; a régiek elmúltak, íme újjá lett minden.” 2 Korintus 5, 17

Isten gyermeke lettél. De ez nem jelenti azt, hogy most már tökéletes vagy. Még mindig megvan bűnös, megromlott természeted, emiatt még előfordul, hogy időnként rosszat teszel. Azonban, még ha követsz is el bűnt, Isten kegyelme már készített egy utat, amely újra visszavisz Téged az Ő ösvényére, és lehetővé teszi, hogy az életedre vonatkozó terv megvalósuljon. Ez ilyen egyszerűen történik:
„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő: megbocsátja bűneinket és megtisztít minket minden gonoszságtól.” (János 1. levele 1, 9)
Vagyis Istennel való beszélgetésünk során nevezzük meg és bánjuk meg azokat a cselekedeteket, amelyek helytelenek, bűnösek, és Isten eltörli azokat is és megbocsátja.

Ne felejtsük el, hogy a szoros kaput éppen átlépő hívő, a keskeny út elején topogó hívő is hívő. Istennek szeretett gyermeke. Az Úr időnként felemeli és leporolja, majd tovább nevelgeti, vezetgeti őket. Nagyon lényeges, hogy a hívő sem bűntelen. Tökéletes hívők csak a Mennyben lesznek, itt a Földön nincsenek. Az Úrtól csupán az az ígéretünk van, hogy nevel, fegyelmez, int és formál bennünket.

Nagyon lényeges, hogy tudjuk, hogy a kezdő hívőnek – ha nem sikerül valami – a Sátán azonnal bekiabál (embereken keresztül, vagy a saját gondolatainkon, elkeseredésünkön keresztül).
Mindig lesznek csúfolódók, gúnyolódók. Az Ördög szereti a fülünkbe súgni: „Hagyd abba, látod, hogy nem megy ez Neked. Kár volt elkezdeni ezt a hívőséget, bele fogsz fulladni az egészbe! Látod, semmi se sikerül, állandóan csak bukdácsolsz!” Vigyázzunk, mert ez az ellenség hangja.

A keskeny út első leckéje az, hogy tanuljunk meg járni! Ez azt jelenti, hogy Jézus megy előttem, én pedig követem őt, a nyomában járok. Milyen a Jézus lábnyoma? A Bibliában van előttünk, ezt kell jól megismerni. Az Igében (Bibliában) minden benne van.

Hívő életedben, az első pillanattól kezdve, minden a rendelkezésedre áll, amire szükséged van.
Megtanulhatod megérteni Isten életedre vonatkozó tervét úgy, hogy Krisztus értelmét, Isten gondolkodásmódját megtanulod, egy igehirdetőtől. A Biblia, Krisztus értelme (1 Korintus 2, 16), Isten tankönyve – az új életre. Ahogy megtanulod Isten gondolatait, alkalmazni is tudod majd a saját életedben, a döntéseidben, cselekedeteidben. Ennek természetes következménye pedig a lelki növekedés, a haladás.