Örömhír Portál

Mikor kell dönteni?

Minél hamarabb, mert nem tudhatjuk, hogy meddig élünk, és dönteni, csak itt, a Földön lehet Isten mellett. A legjobb tehát ma dönteni! Azt mondja Isten: „A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!” 2 Korinthus 6, 2

Ha hiszel Krisztusban, és a kereszten elvégzett váltságában, ha szeretnéd az Istennel való kapcsolatodat rendbe hozni, egészen egyszerűen járulj Istenhez egy rövid imádságban, pl. így (vagy más imádság szerint, vagy a saját szavaiddal).

„Jézus Krisztus, itt vagyok. Tudom, hogy vétkeztem gondolatban, szóban és tettben. Nagyon sok jót elmulasztottam megtenni, és sok rosszat cselekedtem. Fájnak a bűneim. A gyerekkoromat, az ifjúságomat, az egész múltamat hozom Hozzád. Jézus, kérlek, bocsáss meg nekem! Bánom bűneimet, és elfordulok mindattól, amiről tudom, hogy rossz.
Úr Jézus, a Bibliában az áll, hogy aki Téged befogad, az Isten gyermeke lesz. Én ezt most elhiszem. Ma döntök, Melletted. Befogadlak most, mint Üdvözítőmet és Megváltómat.

Tudom, hogy életed értem adtad a kereszten, megfizettél minden bűnömért, ezért most hálásan odaadom Neked az én életemet, kérlek, gyere most be a szívembe, az életembe, mostantól kezdve Hozzád akarok tartozni. Veled akarom járni az utamat, Neked akarom alárendelni magam, hallgatni akarok arra, amit mondani akarsz nekem. A Te tanítványod akarok lenni. Szolgálni foglak életem hátralevő éveiben teljes engedelmességgel. Köszönöm, hogy meghallgattad az imádságomat. Ámen.”


Most, hogy elmondtad az imádságot, talán nem érzel semmi változást. De ne támaszkodj az érzéseidre. Bízzál Jézus ígéretében, miszerint „ha valaki meghallja az én hangomat, és kinyitja az ajtót (a szívét), bemegyek ahhoz.” (Jelenések 3, 20)

Ha megnyitottad szívedet az Úr előtt, akkor ez az a pillanat, amikor a megváltás számodra valósággá vált. Isten megfeledkezett a bűneidről, eltörölte őket, mintha soha nem léteztek volna. Megszabadultál az örök haláltól, helyette örökéletet kaptál. Újonnan születtél.